Blog

Jong Ajax komt terug van achterstand en wint van Jong FC Utrecht


In het eerste kwartier had Jong Ajax optisch het overwicht. De beloften zochten geduldig naar een opening in de Utrechtse defensie en kregen via Olaf Gorter één mogelijkheid op een openingstreffer in die fase. Zijn kopbal ging voorlangs.

Na die relatief sterkere openingsfase van Jong Ajax kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Vlak voor rust tekende Jong FC Utrecht voor de eerste goal van de avond. Na een vlotte aanval was het Wessel Kooy zijn eerste doelpunt in dienst van de Utrechters.

Gelijkmaker op de Toekomst
Jong Ajax leek niet heel erg ontdaan, want nog voor de beide partijen de kleedkamers opzochten stond de gelijkmaker al op het scorebord. David Kalokoh rondde een lage voorzet van Jaydon Banel goed af: 1-1.

Banel bleef na de rust achter in de catacomben werd vervangen door Alvaro Henry. De aanvaller zal met plezier hebben gezien dat zijn teamgenoten een kwartier na rust op voorsprong kwamen via Idumbo Muzambo. Hij werkte een puike voorzet van Raphaël Sarfo binnen. De Belg scoorde daarmee voor de tweede wedstrijd op rij waarin hij actief was. De aanvaller deed niet mee tegen FC Den Bosch (3-3), maar was wel trefzeker in het duel daarvoor tegen Helmond Sport.

Speelminuten
Naast de driepunter kwam het goede nieuws verder van het spelersfront. Amourricho van Axel Dongen en Gabriel Misehouy kregen nog een half uur speeltijd. Beide heren waren zo’n twee maanden afwezig. Jong Ajax komt vrijdag weer in actie. Dan is Jong PSV de tegenstander in Eindhoven.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
37. Kooy 0-1
41. Kalokoh 1-1
61. Idumbo Muzambo 2-1

Jong Ajax: De Graaff; Sarfo, Aertssen, Kaplan, Agougil; Brandes, Chourak (63. Van Axel Dongen), Gorter (63. Misehouy); Kalokoh (83. Alders), Idumbo Muzambo (63. Chahid), Banel (46. Henry)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button